Mașini

CENTRUL DE PRELUCRARE EM80

  • Tipul de control : CNC
  • Modul de lucru : Automat

 

Centrul EM80 are o capacitate de debitare şi prelucrare a ţevilor cu D. de la 10 mm până la  80 mm şi o lungime a piesei finale de 600 mm.

 

 

 

 

Solicită ofertă Recomandă unui prieten

Detalii

EM80 este un centru de prelucrare gestionat de controlul numeric, ce permite încărcarea ţevilor sau barelor metalice, debitarea acestora la lungimea necesară şi prelucrarea capeţilor. Preocesele de prelucrare secundara, multiple si complexe, includ operatii ca  : 

  • şanfrenarea ; 
  • strunjirea ;
  • filetarea ;
  • gaurire axială .

 

Pentru materiale cu duritatea de  până la 1200N/mm² se recomanda utilizarea sculelor Cermet.

Centrul EM80 este utilizat la scară largă pentru producerea componentelor auto (distantieri suspensie, bucşe, suporţi motor, elemente comandă direcţie, etc), componentelor de motociclete,  componente  de precizie (rulmenti , role,  ax pompă, ax motor, bolţuri, etc).

 

 

 

Grupuri operative 3D pentru prelucrarea capeţilor de ţeavă  
Operaţiile de strunjire complexe sunt posibile prin optarea pentru opţionalul Mişcare radială a capetelor de lucru operative 3D,  cu autocentrare, controlate de CNC.  Aceste dispozitive brevetate de către ADIGE-SYS capabile să opereze prin interpolarea celor 3 axe se pot instala pe ambele parţi ale staţiei de prelucrare, pentru operare unuia sau ambelor terminaţii ale ţevii. 

 

 

 

Încărcator pachet ţeavă

 
  Încarcătorul pachetului de ţeavă are o capacitate de încărcare de 4 000kg, permiţând încărcarea în orice mement, fără a întrerupe ciclul de lucru al maşinii. Încărcarea se face în maniera bară cu bară, având lungimea de până la 6.5 m (opţional 8.5 sau 12.0 m) prin aducerea acesteia în poziţia de tăiere.

 

 

 

 

Descărcarea reperelor finite

 
Un conveier aduce piesele finite către două poziţii de descărcare prevăzute cu deviator tip jgheab. Atunci când colectorul frontal este plin (operatorul poate seta numărul pieselor de colectat din program), deviatorul schimbă poziţia de colectare către colectorul posterior şi vice-versa. Operatorul are timp pentru a goli colectorul plin, fără a opri maşina.  

 

 

 

 

Unitate de măsurare

 
  Orice comandă în producţie se poate măsura la lungime şi certificată. Piesele a căror lungime trebuie masurată pot fi măsurate prin instalarea unei unităţi de masurare prevăzută cu capete de măsurare ce deţin doua sonde reglabile, ce pot acoperi întreaga gamă de dimensiuni.