Mașini

MAŞINĂ DE FREZAT CU AX ORIZONTAL FPT TESSEN EVO

Tipul de control : CNC     /     Nr. de axe : 3     /     Structură : tip coloană 

 

  • Cursă axa X : 2 000 - 5 000  mm
  • Cursă axa Y : 1 100 / 1 200  mm
  • Cursă axa Z : 1 500  mm

 

prelucrări de înaltă precizie

 

 

Solicită ofertă Recomandă unui prieten

Detalii

Maşină de frezat cu  coloană mobilă TESSEN, a cărei misiune a fost una foarte importantă de a reinvia succesul maşinilor de frezat cu masă mobilă tip LEM. În conformitate cu cele mai recente şi inovatoarele modele dezvoltate de FPT, RONIN şi VERUS, maşina de frezat TESSEN dezvoltă conceptul de maşină cu masă fixă şi coloană mobilă, cu unele caracteristici foarte importante.  TESSEN este echipat cu un cadru foarte mare, ce integrează ghidajele de mişcare longitudinala a coloanei cu planul de lucru. În plus ghidajele mişcării longitudinale a batiului sunt plasate în plan înclinat faţă de zona de lucru, permiţând astfel o foarte buna exploatare a spaţiului de lucru pe verticală şi orizontală. În acest fel se obţine raspunsul maxim la prelucrarea extensivă, în condiţii de foarte mare rigiditate.

 

Coloana de mari dimensiuni, construită dintr-o structură monobloc dublu-simetrică, se mişcă în mod direct pe batiul maşinii, fără alte dispozitive de glisare, oferindu-se origiditate foarte mare şi precizie ridicată în orice situaţie. Mandrina are o structură complet închisă pe cele 4 laturi, pentru a asigura un raspuns constant şi permanent la solicitările mecanice, cât şi termice.  Deplasarea pe axa Z utilizează 2 şuruburi cu bile sincrone de înaltă precizie şi sistem de dublă echilibrare pe întreaga lungime a cursei. Deplasarea pe axele longitudinale şi transversale (X,Z) se realizează prin şuruburi cu bile cu piuliţe rotative cu dublă încărcare.  Această tehnologie aleasă de REM reprezintă nivelul cel mai avansat şi de inaltă performanţă.

 

TESSEN vine standard echipat cu capului de lucru universal automat 2,5 ° 2.5x °, 360 ° x360 sau de poziţionare cu o rezoluție de 0,001 °. Ca o alternativă poate fi echipat cu DD (Direct Drive), cap universal cu electromandrină. Mototesta - cap motorizat, cu design nou şi performanţe ridicate, 25 kW - 380 Nm - 7.000 rpm, completat cu aer condiţionat, reduce la minimum nivelul de zgomot şi de încălzire, permiţând utilizarea la maximum a caracteristicilor dinamice ale maşinii şi garantând o absolută precizie de poziţionare.

 

Datele tehnice pentru model se găsesc aici :

http://www.fptindustrie.com/en/detail/macchine_fresatrici_orizzontali/tessen_evo/12/